Martin med fløjten

Lavet af Vibeke Fonnesberg i 2011 af Bronze.

Skulpturen er af en tidligere kendt borger. Den er gjort mulig takket være Kunstfondens formand, A.P. Hansen, som i forbindelse med sin 80 års fødselsdag bad gæsterne om at donere penge til denne skulptur. Martin var klunser og kendt i gadebilledet af børn som gamle, som glædede sig, når han med en lille togfl øjte meldte sin ankomst rundt i byen. Han døde i 1976 – fattig, men respekteret for sin visdom og venlighed.

Martin Frederik Christian Jørgensen var født i Silkeborg i 1884 og døde i Sønderborg i 1976. Martins mor døde, da Martin var knapt fem år. Faderen forlod Martin og hans to yngre søskende. Hvor de blev af vides ikke, Martin selv kom på fattiggård.

Som ung blev han uddannet glarmester.

I 1943 kom han til Sønderborg, og her blev han resten af sit liv – og her blev han en kendt skikkelse i gadebilledet, når han gik rundt som klunser, pustede i sin lille togfløjte, så folk kunne høre, han var på vej, og indsamlede alt muligt, som kunne omsættes til penge. Martin var både respekteret og afholdt, ikke mindst af børn, for sin venlighed og store viden.

#martinmedfløjten #statue #martin #fløjten #historie #fortælling #sønderborg #als-online.dk #sonder-borg.dk #sonderborg-online.dk #sonderjylland-online.dk #sensuelle.dk #min-fantasi.dk #min-lyst.dk #kunfordig.dk #kun-for-dig.dk #din-restaurant.dk #dan-mark.dk #2rup.dk #lej-et-fotostudie.dk #sydals.dk #sydalsfotostudie.dk #privatfotograf.dk #nordborg.dk

Address

Address:

skt jørgensgade, 6400

Planlæg Min Rute
Klik på knappen for at se kortet

Leave a Review

Din besked