Grænsehandel på nettet – leveret til døren

Grænsehandel på nettet – leveret til døren

Handl i Tyskland og få leveret i Danmark

Ja, jeg springer gerne over, hvor gærdet er lavest, så jeg har mere til til alt det sjove. Det har jeg efterhånden fået gjort klar, i de sidste par blogs jeg har skrevet og det holder jeg stadig fast ved.

Jeg har tit tænkt på, hvor meget tid jeg kunne spare, hvis mine indkøbsture til Tyskland kunne fjernes uden, at det betød dyrere varer.

I dag er jeg kommet tættere på en løsning.

Hos netpris.dk  er det nu muligt, at bestille og betale varerne i Tyskland, til tyske priser og efterfølgende bestille transport enten til døren eller til det nærmeste  udleveringssted. Ja, det koster selvfølgelig lidt ekstra, at få leveret varer, MEN JEG SPARER TIDEN.

Javel, nu sparer jeg jo “kun” 2 gange 1 times kørsel og med en timeløn på kr. 300,- og tiden i supermarkedet samt tiden man skal stå i kø. Men regner jeg alt tiden om i penge, så betyder det faktisk, at hvis transporten er billigere end kr. 800,- så er det faktisk en besparelse for mig, at få varerne leveret. Sådan rent økonomisk statistisk, hvis man kan skrive det. Jo længere væk fra grænsen man bor, jo større er besparelsen altså, men derfor flytter jeg altså ikke, selvom mit regnestykke ville se meget mere spændende ud.

Nåh, men forsøges skulle det.

Selve hjemmesiden hos netpris.dk   ligner en ganske almindelig tysk grænsebutik, hvor nogle ting er billigere og andre dyrere hos nabosupermarkedet. Foruden rent snoller, øl, sodavand og vin, kan du også handle frisk brød, mejeri og køb/fisk/fjerkræ, som man jo også lige køber, når man alligevel handler et sted, hvor momsen er billigere.

Sådan rent lovmæssigt, har jeg selv ansvaret for, at hente varerne i Tyskland, hvis jeg handler til de tyske priser. Det er også derfor, at andre store supermarkedskæder i Tyskland ikke leverer denne service med, at køre varerne til din hoveddør. MEN, hvis du efter din bestilling, klikker lidt videre, så bestiller du jo også selv kørslen fra Netpris i Tyskland til det eget hjem. Dermed står du nu selv for transporten af varerne, du får bare en anden til, at gøre det for dig. Teknisk er det ligesom, at du handler i en webshop i Spanien og får varen sendt til hjemadressen, derfor skal du je heller ikke betale 25% moms eller importafgift af varen. Så så længe du selv bestiller transporten særskilt, er der vel intet galt eller ulovligt i dette.

Priserne varierer lidt, og som skrevet er nogle varer billigere hos nabo grænsebutikken og andre dyrere. Men alt i alt, synes jeg, at priserne er acceptable, når jeg kigger på de varer jeg normalt handler i grænsebutikkerne. Bemærk, at der på mange af varerne, kommer en rabat i indkøbskurven, når man kommer så vidt. Ved. f.eks. køb af 3 kss Coca cola, så kommer der kr. 20,- i rabat ekstra, men det er jo som man kender det fra grænsesupermarkederne. Netpris er bare ikke gode til, at gøre opmærksom på dette, på deres webshop! Mærkeligt? Ja, det er jo rabat, som vi der handler i Tyskland gerne vil have. Jo mere, jo bedre!

Nåh, nuvel er mine indkøb så blevet udført.

Når selve bestillingen er udført, og varerne betalt, så kan man klikke lidt videre og bestille transport også. Man skal godt nok krydse af, at man selv har ansvaret for, at varerne transporteret ud af landet. Men jeg tænker ikke, at det er noget problem. Herefter kan jeg vælge hvordan jeg vil have mine varer.

Jeg kan vælge imellem:

  1. Selv at hente varerne, NEJ tak. Det er jo tiden jeg vil spare
  2. Købe en fragtmand til, at levere varer til min hoveddør, OHH YES
  3. Købe transport til nærmeste pakkeshop, Nej tak, jeg vil gerne slippe for bøvlet med, at pakke i bilen også. Jeg handler jo stort ind.

Selvom det er billigere, at få leveret til nærmeste pakkeshop, skal jeg stadig bøvle med at hente der og køre det hele hjem selv. Jeg vil godt nok kunne spare små kr. 330,- på den måde, men jeg springer jo gerne over, hvor der er lavest

Selve transporten udgør kr. 400,- (for op til 100 kg), hvis det skal leveres til min hoveddør. Så skal jeg godt nok selv slæbe det indenfor, men det er trods alt stadig en hulens masse tid jeg sparer.

Jeg regnede ud, at mine omkostninger i tid, omregnet til kroner udgjorde ca. kr. 800,- og da transporten “kun” koster kr. 400,-, så har jeg teknisk kr. 400,- ekstra på lommen eller at handle ekstra for.

Der står nemlig, hvor meget det jeg køber det vejer, hvilket gør det muligt for mig, at se hvor meget mere jeg kan handle for før, at transportomkostningerne stiger til næste takst. En smart feature, som jeg gerne tager hatten af for. Du kan med andre ord, udnytte fragtomkostningeren til fulde og dermed få en større besparelse, hvis du vil bruge et par minutter mere med en gammeldags lommeregner.

Nåh, jeg fik bestilt og betalt for mine varer i Tyskland, til tyske priser (7% og 19% moms). Jeg fik bestil og betalt for fragten, så nu venter jeg bare på, at varen leveres.

De lovede levering til løbende dag + 24 timer. Det blev også overholdt. Jeg blev kontaktet af fragtfirmaet, som oplyste hvornår de ca. ville være på min hjemadresse, hvilket de også holdt. de kom faktisk 15 for tidligt, med det skal man nu ikke klage over!

Varerne var intakte og fragtmanden var rigtig flink og medgørlig, men han ville ligegodt ikke, sætte tingene i køleskabet og i viktualierummet for mig, men han sagde det pænt med et kækt smil.

Er jeg tilfreds med varernes pris: JA

Er jeg tilfreds med leverancen og prisen: JA

Vil jeg handle der igen: JA

Vil jeg anbefale det: JA

Alt ialt en super oplevelsle, hvor det eneste minus er selve webshoppen, som godt kunne gøre mere ud af, at fortælle hvornår de giver ekstra rabat, når man f.eks. køber 3 kss. cola, flere store Haribo æsker og andet. Det gør det lidt svært at overskue, hvor meget man sparer før, at man er i indkøbskurven. Men sparer noget, det gør man helt sikkert.

Det er stadig dyrere at få transporteret varerne hjem fra Tyskland end at få varerne leveret fra Osuma/SuperBrugsen, men alt i alt så er der altså stadigvæk en besparelse, som er værd at tage med i overvejelserne.

Nu da jeg så har lidt tid tilovers, vil jeg benytte tiden til lidt mere leg, og designe mine egne juleøl, så de kan nå at være klar til de første julefrokoster.

God fornøjelse, hvis du også vil prøve kræfter med, at shoppe dagligvarer i Tyskland på nettet.

God fornøjelse

About Fandango

Har ikke skrevet bloks før, og vil derfor prøve dette medie af, selvom jeg nu ikke lige er fra den generation. Jeg gør det fordi, at jeg har en filosofi om, at ALT skal prøves mindst 1 gang, og fordi jeg lige har lyst til det nu.