Guide til, at finde det rigtige netværk til jeres mobilabonnementer

Guide til, at finde det rigtige netværk til jeres mobilabonnementer

Guide til, at finde det rigtige netværk til jeres mobilabonnementer

For at finde frem til, hvilket selskab eller netværk som leverer det bedste signal hos dig, bliver du nødt til, at se hvem som har opsat master i det område, som du skal bruge din mobil mest. Man kan også vælge, at studere de enkelte mobiludbyders dækningskort, som man typisk kan finde et sted på deres hjemmeside. Men skal man checke alle udbydernes dækningskort frem, kan dette godt gå hen og blive en noget langhåret affære.

Derfor har jeg lavet denne guide til, at finde det rigtige netværk til jeres mobilabonnementer.

I de større byer, er der som regel ingen problemer, da selskaberne her livligt opsætter master alle steder. Men bor man ikke i en storby, en større provinsby, kan det ofte knibe med signalet. Specielt, hvis man bor i et kuperet område, da signalerne ikke kan gå igennem jord.

Ser man på tegningen, kan den måske give et godt billede af udfordringerne. Godt nok lever vi i Danmark ikke i verdens mest kuperede landskab, men der er alligevel små højdeforskelle hist og pist. Signalerne fra sendemasterne, har det ikke særlig godt med bakker (jord) og store områder med træer eller andre høje bygninger. Signalet kan simpelthen ikke trænge igennem.

Mast 1 vil levere en supergodt signal til hus A og Hus B (på husets 1. sal) og et (acceptabelt signal i stueetagen). Hus C vil stort set ikke have noget signal fra mast 1.

Mast 2 vil levere et lettere svagt signal til hus A, Supergodt signal til Hus B og et acceptabelt signal til hus C.

Så selvom alle bor i samme område og ikke særlig langt fra hinanden, er der stor forskel på, hvilken sendemast, som leverer det bedste signal til det enkelte hus.

Dem som bor i Hus A, kan vælge imellem mobiludbyderne som benytter begge master, men vil få absolut mest ud af, at benytte mobiludbyderne, som benytter Mast 1.

Dem der bor i Hus B, kan altså frit vælge imellem mobiludbyderne, som benytter mast 1 og 2. Der vil dog være et lidt bedre signal på mobiludbyderne, som benytter Mast 2.

Dem som bor i Hus C, vil kun få noget ud af, at benytte mobiludbyderne, som benytter Mast 2.

Har du erfaring med nogle selskaber allerede?

Har man derimod allerede erfaring med, at den ene udbyder ikke levere et godt signal, eller har man en udbyder som leverer det rigtige signal, så check oversigten over, hvilke udbydere som benytter hvilket netværk. De selskaber som benytter samme netværk, har med andre ord, teknisk det samme gode signal, som de andre udbydere.

De fleste udbydere har på deres hjemmeside, et link til deres dækningskort, så man kan se, hvor godt deres netværk dækker eller ej. Så finder man frem til, at udbyder X har det bedste signal, så har alle andre selskaber, som benytter samme selskab, altså præcis den samme dækning!

Det betyder i praksis, at du kun behøver, at se på 3 hjemmesider for, at finde det rigtige netværk inden, at du begynder at søge udbyder! Smart.

De 3 netværk som leverer mobilmaster og signal i Danmark er følgende:

  1. 3 Mobilselskab
  2. TT Netværk (Telenor/Telia)
  3. Yousee (TDC Group)

Hvis du gerne vil gå mere i dybden om, hvem som har opsat flest master, i det område hvor du bor og hvilken type, så gå ind på http://mastedatabasen.dk

Her kan du se om det er GSM, 3-G eller 4-G (LTE) sendere som de har sat op. Du kan ligeledes se, hvis de har planlagt, at sætte flere sendere eller nye 5-G sendere op, eller måske ligefrem en helt ny mast, tæt på hvor du bor! Husk, at zoome helt tæt ind på hver enkelt mast, da der kan gemme sig flere sendere i samme mast, som blot peger i hver sin retning eller sender både GSM, 3G og 4G fra samme mast.

Når du har checket deres dækningskort, kan du herefter nemt overskue, hvilke selskaber du med fordel kan sammenligne.

Nu er du herefter klar til, at finde ud af, hvilke mobiludbydere du kan begynde, at sammenligne for, at finde det helt rigtige mobilabonnement og hos hvem.


Se her hvilken mobiludbyder du skal vælge, ud fra hvilke netværk de benytter:

Guide til at vælge den rigtige mobiludbyder

Se mere på min næste blog, som handler om, at finde den rigtige mobiludbyder.

Klik på linket og se, hvilke selskaber som benytter samme netværk, så du kan se hvilke udbyder du kan få det bedste mobilabonnement hos:

Guide til at vælge det rigtige mobilabonnement

About Handy Nørden

Jeg har stor forkærlighed for de mange ting, som man skal sætte strøm til, hælde benzin på, eller bare lege med, uanset om man er 15 eller 95. Nogen vil kalde mig et stor legebarn, andre kalder mig for nørd og er jeg heldig, bliver jeg kaldt Handyman. Derfor har jeg valgt navnet Handy Nørden som jeg synes, lyder som en god blanding af det hele. Men mange af de lækre ting, som man kan købe, kan man ofte få til vidt forskellige priser, og det i sig selv, kan være en jungle at finde ud af. Så jeg håber, at jeg kan være til inspiration og til glæde for så mange som muligt. Når det så er sagt, vil jeg også gøre opmærksom på, at hvis jeg skriver om priser, kan priserne eller vilkår ændre sig hos de virksomheder, som jeg skriver om. Så check altid efter inden, at du blot klikker og bestiller.