Hvad kan du låne penge til? 

Du kan låne penge til alt det, du har lyst til. Det sker stort set aldrig, at låneudbydere vil blander sig i, hvad du bruger de lånte penge til. Så om du vil låne til en ny motorcykel, ny/brugt bil, et længe ønsket smykke eller måske en tur sydpå, det er alene din beslutning.

Hvad skal du kigge efter?

Når du søger et lån på nettet, vil de præcise rentesatser og omkostninger for dit lån, normalt først endeligt blive fastsat, når du har et specifikt udarbejdet lånetilbud fra låneudbyderen. Det er derfor vores anbefaling, at du checker lån hos flere udbydere og gerne mindst tre, da du derigennem vil kunne finde det bedste tilbud. Du kan altid afvise et lånetilbud, så længe du ikke har tilbagesendt et underskrevet eksemplar af låneaftalen, eller godkendt med nemid.

Når du skal undersøge, hvad et lån reelt koster dig er det vigtigt, at kigge på det som der står med småt. Her er støder man på flere kryptiske begreber. Du bør dog fokusere på det begreb som hedder ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er et samlet udtryk for, hvor meget lånet koster dig at have – inklusiv diverse udgifter – udtrykt i procent per år af lånebeløbet. Jo højere procenten er, jo dyrere er det for dig, at have lånet. ÅOP indeholder bl.a. renter, renters rente, administrationsomkostninger og en lang række ellers uigennemskuelige engangsomkostninger såsom:

  • Stiftelsesprovision
  • Dokumentgebyr
  • Tinglysningsafgift
  • Ekspeditionsgebyr
  • Osv.

ÅOP er altså et begreb, der gør vidt forskellige lån sammenlignelige. Uden et samlet begreb som ÅOP, så ville det være nærmest umuligt, at sammenligne de forskellige lån. Beregningsmetoden bag ÅOP viser dog altid, at jo kortere løbetid et lån har, jo højere vil ÅOP’en være. Dette skyldes, at stiftelses-omkostningerne vejer tungere. Omvendt vil et længerevarende lån have en lavere ÅOP. Traditionelle banklån kan være svære, at blive godkendt til. Du bliver bedt om at stille sikkerhed, og de vil godkende formålet med lånet.

Vi forsøger konstant, at følge med i udviklingen over nye låne udbydere og justere vilkår hos de enkelte udbydere.

Vi forsøger konstant, at følge markedet og få justeret de enkelte udbyders rente, løbetid og lånebeløb løbende.

Sydals.dk tager forbehold for ændringer på satser, bidrag, renter, løbetid samt vilkår, som kan være ændret siden, at denne liste er blevet opdateret.

Oversigt over lån

Her ser du en total oversigt over virksomheder som tilbyder lån.