Vælg det rigtige mobilabonnement.

Guide til at vælge den rigtige mobiludbyder

Der er 3 netværk i Danmark, og et kæmpe udvalg af mobilabonnements udbydere. Hvem skal man vælge?

Når du ved hvilket netværk og selskab som tilbyder den bedste dækning hvor du bor, kan oversigten herunder lynhurtigt guide dig igennem, hvilke selskaber du skal sammenligne.

Som skrevet i mine tildligere blogs, er der 3 netværk / selskaber som har opsat mobilmaster i Danmark.

De 3 netværk selskaber er: 3 Mobil, TT Netværk (Telenor og Telia), samt Yousee (TDC Group).

Hvilke mobiludbydere, bruger hvilke mobilnetværk

Her kan du se en liste over mange af mobiludbydere, som lige pt. benytter de forskellige netværk / selskaber:

3 Mobil:TT Netværk:Yousee:
3 MobilTelenorYouseeT
OisterTeliaFullrate
.CBBUnotel
.Ok MobilTelmore
.Green TelAltibox
.StofaHappi Mobil
.DUKA – Tale.
.Evercall.

Desværre lukker mange selskaber, eller bliver opkøbt af firmaet som ejer netværket. Derfor sker der hele tiden ændringer og jeg forsøger derfor, at opdatere listen, i takt med, at jeg opdager ændringerne. Har jeg misset nogle mobiludbydere, eller er nogle lukket, så skriv gerne til mig og jeg vil få det rettet.

Kort fortalt, så har du samme dækning hos Telenor, Telia, CBB, OK Mobil, GreenTel og de øvrige, som benytter TT netværket.

Har du derfor dårlig erfaring med dækningen og haft dårligt signal hos en af mobiludbyderne, så vil du have det hos alle, som benytter det samme netværk!

Men hvad skal man sammenligne mobilselskaberne på. Det kan man på behov for personlig betjening, behov for køb af ny mobil, taletid, data og eventuelt tillægsprodukter. Få hjælp til, at finde den rigtige udbyder på min næste blog: Guide til at vælge det rigtige mobilabonnement

Valg af mobilselskab

Hvornår har du sidst checket, om du reelt har det bedste mobilabonnement i din eller dine børns mobiltelefoner?

Hvordan checker man egentlig det, og hvilket selskab skal man egentlig vælge?

Valg af mobilselskab

Det kan være en jungle, at finde ud af hvilket netværk og hvilken mobiludbyder man skal benytte til sit mobilabonnement.

Derfor har jeg lavet denne beskrivelse, som kan hjælpe dig på vej til, at finde frem til den eller de udbydere, som kan tilbyde dig, den eller de abonnementer, som passer bedst til dig og din familie.

Det er langtfra sikkert, at alle familiens medlemmer får det bedste abonnement ved samme udbyder! Men før vi kommer så vidt, vil jeg give dig lidt nyttig viden, om hvordan du starter med, at lede efter den helt rette udbyder.

Store forskelle på hvor man bor

Hvis man bor i en storby, med lave huse og forholdvis mange indbyggere, kan du næsten være sikker på, at samtlige udbydere på markedet, kan levere et godt signal til dit hjem. Men bor du i et kuperet terræn, med under 20.000 indbyggere, så kan der være meget stor forskel på, hvor godt et signal du kan modtage.

Det tror jeg, at de fleste har fundet ud af. Jeg kender rigtig mange, som har valgt en tilfældig udbyder (typisk fordi abonnementet var meget billigt), og herefter kan konstatere, at signalet er rigtig dårligt eller måske slet ikke virker, hvor det skal bruges. Herefter har de igen skiftet til en anden tilfældig udbyder og fået præcist den samme dårlige dækning. Ikke særligt smart, specielt ikke, hvis der er 6 måneders binding på abonnementet og det ikke virker!

Men for at finde ud af, hvilke udbydere, som leverer det bedste abonnement hvor du bor, eller skal bruge din mobil, skal man derfor lige checke, hvem som leverer det bedste signal. Altså, hvem ejer de enkelte master, som er placeret tættest på, hvor du skal bruge dine mobiltelefoner.

Mobil netværk i Danmark

Der er i dag 3 netværk/selskaber, som har master i hele Danmark, eller det meste af Danmark. Alle mobilselskaberne benytter derfor en af disse 3 netværk eller selskaber til, at levere deres mobilabonnementer ud til dig. Du skal derfor meget kort fortalt, blot finde ud af hvem, som der leverer det bedste signal til dig og din familie, eller der hvor du skal bruge mobiltelefonerne mest. Det lyder da ret nemt, og det er det faktisk også.

Måske du allerede i dag, har god og dårlig erfaring med de enkelte udbydere og på baggrund af den viden, kan du ret hurtigt finde ud af, hvilke selskaber du kan sammenligne abonnements- indhold og -priser hos. Det nytter ikke noget, at skifte fra en udbyder, som har en ikke tilfredsstillende dækning, til en anden udbyder, som benytter præcist det samme netværk! Det er da for dumt, når man nu HAR konstateret, at det ikke fungere tilfredsstillende.

Men hvis du ikke ved, hvilke master og netværk der er i dit område, og i øvrigt har spurgt din nabo, som heller ikke ved det så er der hjælp, at hente lige her:

Guide til at finde det rigtige netværk, til jeres mobilabonnementer

Når man ved, hvilket netværk, som leverer et tilfredsstillende signal, skal man herefter finde ud af, hvilke mobiludbydere, som benytter netop det eller de netværk som dækker bedst muligt, hvor du mest har brug for det.

Guide til at vælge den rigtige mobiludbyder

Når du så har fundet frem til de mobiludbydere, som benytter det eller de netværk, som dækker bedst for dig, kan du begynde, at sammenligne abonnementerne og priserne

Når de ovenstående punkter er gennemgået, ved du præcist hvilket netværk, hvilke udbydere og hvilke mobilabonnementer, som er bedst for dig og din familie.

Jeg vil tro, at du vil kunne få et overblik på et sted imellem 5 og 25 minutter, alt efter hvor meget du ved i forvejen. Uanset hvor lang tid det tager for dig, at finde frem til det eller de rigtige abonnementer, kan jeg kun sige, at det er tiden værd. Du undgår forkerte valg af netværk og mobilabonnementsudbydere, hvor du har dårlig eller slet ingen dækning. Du betaler heller ikke for mere, end hvad du har brug for.

Jeg håber, at guiden har hjulpet dig til, at forstå hvordan du finder frem til den eller de helt rigtige mobilabonnementer til dig og din familie.

Køb mobil uden besvær med abonnement. Vælg, klik og betal:

Guide til, at finde det rigtige netværk til jeres mobilabonnementer

For at finde frem til, hvilket selskab eller netværk som leverer det bedste signal hos dig, bliver du nødt til, at se hvem som har opsat master i det område, som du skal bruge din mobil mest. Man kan også vælge, at studere de enkelte mobiludbyders dækningskort, som man typisk kan finde et sted på deres hjemmeside. Men skal man checke alle udbydernes dækningskort frem, kan dette godt gå hen og blive en noget langhåret affære.

Derfor har jeg lavet denne guide til, at finde det rigtige netværk til jeres mobilabonnementer.

I de større byer, er der som regel ingen problemer, da selskaberne her livligt opsætter master alle steder. Men bor man ikke i en storby, en større provinsby, kan det ofte knibe med signalet. Specielt, hvis man bor i et kuperet område, da signalerne ikke kan gå igennem jord.

Ser man på tegningen, kan den måske give et godt billede af udfordringerne. Godt nok lever vi i Danmark ikke i verdens mest kuperede landskab, men der er alligevel små højdeforskelle hist og pist. Signalerne fra sendemasterne, har det ikke særlig godt med bakker (jord) og store områder med træer eller andre høje bygninger. Signalet kan simpelthen ikke trænge igennem.

Mast 1 vil levere en supergodt signal til hus A og Hus B (på husets 1. sal) og et (acceptabelt signal i stueetagen). Hus C vil stort set ikke have noget signal fra mast 1.

Mast 2 vil levere et lettere svagt signal til hus A, Supergodt signal til Hus B og et acceptabelt signal til hus C.

Så selvom alle bor i samme område og ikke særlig langt fra hinanden, er der stor forskel på, hvilken sendemast, som leverer det bedste signal til det enkelte hus.

Dem som bor i Hus A, kan vælge imellem mobiludbyderne som benytter begge master, men vil få absolut mest ud af, at benytte mobiludbyderne, som benytter Mast 1.

Dem der bor i Hus B, kan altså frit vælge imellem mobiludbyderne, som benytter mast 1 og 2. Der vil dog være et lidt bedre signal på mobiludbyderne, som benytter Mast 2.

Dem som bor i Hus C, vil kun få noget ud af, at benytte mobiludbyderne, som benytter Mast 2.

Har du erfaring med nogle selskaber allerede?

Har man derimod allerede erfaring med, at den ene udbyder ikke levere et godt signal, eller har man en udbyder som leverer det rigtige signal, så check oversigten over, hvilke udbydere som benytter hvilket netværk. De selskaber som benytter samme netværk, har med andre ord, teknisk det samme gode signal, som de andre udbydere.

De fleste udbydere har på deres hjemmeside, et link til deres dækningskort, så man kan se, hvor godt deres netværk dækker eller ej. Så finder man frem til, at udbyder X har det bedste signal, så har alle andre selskaber, som benytter samme selskab, altså præcis den samme dækning!

Det betyder i praksis, at du kun behøver, at se på 3 hjemmesider for, at finde det rigtige netværk inden, at du begynder at søge udbyder! Smart.

De 3 netværk som leverer mobilmaster og signal i Danmark er følgende:

  1. 3 Mobilselskab
  2. TT Netværk (Telenor/Telia)
  3. Yousee (TDC Group)

Hvis du gerne vil gå mere i dybden om, hvem som har opsat flest master, i det område hvor du bor og hvilken type, så gå ind på http://mastedatabasen.dk

Her kan du se om det er GSM, 3-G eller 4-G (LTE) sendere som de har sat op. Du kan ligeledes se, hvis de har planlagt, at sætte flere sendere eller nye 5-G sendere op, eller måske ligefrem en helt ny mast, tæt på hvor du bor! Husk, at zoome helt tæt ind på hver enkelt mast, da der kan gemme sig flere sendere i samme mast, som blot peger i hver sin retning eller sender både GSM, 3G og 4G fra samme mast.

Når du har checket deres dækningskort, kan du herefter nemt overskue, hvilke selskaber du med fordel kan sammenligne.

Nu er du herefter klar til, at finde ud af, hvilke mobiludbydere du kan begynde, at sammenligne for, at finde det helt rigtige mobilabonnement og hos hvem.


Se her hvilken mobiludbyder du skal vælge, ud fra hvilke netværk de benytter:

Guide til at vælge den rigtige mobiludbyder

Se mere på min næste blog, som handler om, at finde den rigtige mobiludbyder.

Klik på linket og se, hvilke selskaber som benytter samme netværk, så du kan se hvilke udbyder du kan få det bedste mobilabonnement hos:G

Guide til at vælge det rigtige mobilabonnement

Det er altid svært, at vælge abonnement for hvor meget data og tale bruger man?

Meen, når man først har fundet frem til, hvilken udbyder som er den helt rigtige ( se ) Så er næste udfordring, at finde frem til, hvor stort et behov fra tale, sms/mms, og data man skal have.

Rigtig mange vælger “bare” Fri til det hele, for så er man sikret. 

Ja, det er man, men måske man også betaler bare lidt for meget??

Din nuværende mobiludbyder kan oplyse dig om, hvad du egentlig bruger, og her er et godt tip, at hvis du kan få forbruget oplyst 1 år tilbage, kan man hurtigt regne gennemsnitsforbruget ud, og se om F.eks. Fri tale er nødvendigt, eller for den sags skyld 120 GB data pr. måned.

For lidt, kan også være godt.

Jeg har efterhånden hjulpet rigtig mange med, at vælge det helt rigtige abonnement.

Ofte anbefaler jeg et abonnement, som er lidt under eller på gennemsnittet, da ekstra forbruget i 2-3 måneder er lavere end et abonnement som er alt for stort. Ja, bevares, man skal i 1,2 eller 3 måneder betale en 50,- mere i ekstra forbrug, men til gengæld sparer du så 8-11 måneder kr. 30,- hver måned. Så et hurtigt regnestykke, giver svaret på, hvad man skal vælge.

Spørgsmålet om, skal man så have EU tale og data med i prisen, den uge eller to man er på Mallorca eller Bad Griesberg på ferien?

Tja, igen kan dit nuværende selskab oplyse dig om dit nuværende forbrug i EU, og så er det igen frem med lommeregneren. Ret simpelt, når man ved hvor man skal lede 🙂

Jeg kan også hjælpe dig og din familie med, at finde frem til det rigtige abonnement. Så kontakt mig gerne her igennem og så kan vi gennemgå det sammen, hvis du bor i eller omkring Sønderborg.

Ja, dit forbrug ændrer sig, så det er altid en god ide, at gennemgå dit abonnement minimum 1 gang om året.

Bedste eksempel er, at singlemor gik fra fri tale (måske lidt normalt for kvinder?) til stort set kun, at tale 10 timer i måneden, men til gengæld steg hendes databehov fra 2 Mb til 28 GB fordi, at hun ligepludselig var begyndt, at bruge telefonen helt anderledes. Hun kunne spare kr. 45,- hver eneste måned, altså kr. 540 om året. Det er da lidt mere end småpenge, hvis du spørger mig.

Men god arbejdslyst med, at finde frem til det rigtige abonnement.