Cykelguide (Fix din cykel selv)

Cykelguide (Fix din cykel selv)

KLARGØRING AF DIN CYKEL

Vi viser dig, hvordan du bedst vedligeholder din cykel.

Endelig ser det ud til at vinteren har sluppet sit greb i Danmark, og det spirer af forår alle vegne. For mange af os betyder det, at cyklen for alvor skal i brug igen. Men hvordan får du bedst din cykel ud af vinterhiet?

Se flere GUIDES i bunden af bloggen.

Hvad er det nu lige, jeg skal gøre?

HVAD ER DET NU LIGE, JEG SKAL GØRE?

Der er mange forskellige måder at vedligeholde cyklen på, men du kan ikke komme udenom tre ting: 

vask, dæktryk og gear.

Fri Eksperten giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvordan du bedst muligt vedligeholder din cykel.

HVAD SKAL DU HUSKE?

Det kan være en kamp at komme igennem vedligeholdelsen af ens cykel, men jo mere du gør det, jo bedre og hurtigere bliver du også. Nogle synes det er hyggeligt at vedligeholde cyklen og andre tænker, at det bare skal overstås. Muc-off viser hvor nemt det egentlig er at holde din cyken i tip top stand.

START ALTID MED GRUNDIG VASK AF DIN CYKEL 

Step 1: Skyl cyklen med vand, og spray de mest beskidte steder med Muc-off Kæderens – Chain Cleaner. De mest beskidte steder er ofte kassette, kæde og gearsystem. Brug Muc-off Claw Brush til at rense og sørge for, at kæderensen kommer godt rundt og renser de beskidte dele. Skyl cyklen igen med vand.

Step 2: Når gearsystemet er ren skal hele cyklen vaskes ren. Muc-off Cykelvask Bike Cleaner kan gøre arbejdet for dig. Spray produktet over hele cyklen og brug børsten til at nå alle områder af cyklen. Vent 5 minutter på at formlen i produktet trænger ind og renser din cykel. Skyl cyklen igen.

Step 3: Beskyt din cykel med Muc-off Efter-vask cykelspray. Spray dit gearsystem, samt hele cyklen. Cykelsprayen efterlader et beskyttende film på cyklen, og sørger for at det næste gang, er nemmere at vaske cyklen.

Step 4: Sidst skal du smøre din kæde – Brug Muc-off Dry Lube under tørre forhold under forår og sommer, og Muc-Off Wet Lube under våde forhold, hvilket er efterår og vintersæsonen.

HUSK AT VASKE DIN CYKEL.

DU SKAL OGSÅ HUSKE

HOLD DIN KÆDE REN

Alle kæder, gælder også antirust, skal jævnligt tørres af og smøres. En ren og velholdt kæde sikrer længere levetid og giver større køreglæde, risikoen for brud bliver mindre og belastningen af nav og gear minimeres.

HOLD DIT GEARSYSTEM RENT

Sørg for jævnligt at rense dit gearsystem for skidt og snavs, da det skal være velplejet for at fungere og vil øge sliddelenes levetid – det er normalt at kæde og bagerste tandkrans skal skiftes for hver 3000 km. Da kæde og bageste tandkrans slides sammen, bør man altid udskifte begge dele samtidigt.

TJEK DIT DÆKTRYK

For at undgå irriterende punkteringer, så tjek dit dæktryk på siden af dækket og juster det, så det passer. Husk at tjekke dækket for revner, og hvis mønstret på dækket er væk, så er det tid til at skifte dæk. 

TJEK DINE BREMSER

Tjek at dine bremser er effektive og hurtige til at bremse. Løft hjulet og lad det køre rundt og brug bremsen. Bremser hjulet ikke med det samme, skal der justeres på bremseklodserne.

VEDLIGEHOLDELSE ØGER CYKELGLÆDE

Bliver cyklen vedligeholdt, vil glæden ved at cykle vare længere og du vil være sikker i trafikken. Har du købt din cykel hos Fri BikeShop, og overholder du de tre servicetjek efter 2, 12 og 24 måneder er du sikret udvidet reklamationsret.

Guides til dig og din Cykel:

GUIDE: Lap din Cykel

GUIDE: Undgå Cykelpunkteringer

GUIDE: samling af BMX cykel med v-bremse og centerbremse

GUIDE: Cykelreparation -og justering på farten

GUIDE: Vælg den korrekte dækstørrelse til din cykel

GUIDE: Lav et pedalskift

GUIDE: Vælg den rigtige klingestørrelse

GUIDE: Sådan indstiller du saddelhøjden på din cykel

GUIDE: Find det rigtige geardrop til din cykel

GUIDE: Sådan skal din cykelhjelm sidde

GUIDE: Sådan finder du den rigtige stelstørrelse til din Cykel (Køb af ny cykel)

GUIDE: Hvilken MTB skal jeg vælge

GUIDE: Cykeltøj – Hvad skal du bruge

Guide: 10 gode råd til køb af brugt cykel

GUIDE: Oppakning og opbevaring på cyklen

GUIDE: Sådan vedligeholder du din MTB

GUIDE: Montering af dæk

GUIDE: Valg af børnecykel

GUIDE: Sådan vedligeholder du din cykel om vinteren

GUIDE: Få din Racercykel i topform

GUIDE: Find den rigtige cykelhjelm

GUIDE: Gør Cyklen klar til Skolestart

“OG SÅ ER DET VIST BARE OM AT KOMME IGANG

About Handy Nørden

Jeg har stor forkærlighed for de mange ting, som man skal sætte strøm til, hælde benzin på, eller bare lege med, uanset om man er 15 eller 95. Nogen vil kalde mig et stor legebarn, andre kalder mig for nørd og er jeg heldig, bliver jeg kaldt Handyman. Derfor har jeg valgt navnet Handy Nørden som jeg synes, lyder som en god blanding af det hele. Men mange af de lækre ting, som man kan købe, kan man ofte få til vidt forskellige priser, og det i sig selv, kan være en jungle at finde ud af. Så jeg håber, at jeg kan være til inspiration og til glæde for så mange som muligt. Når det så er sagt, vil jeg også gøre opmærksom på, at hvis jeg skriver om priser, kan priserne eller vilkår ændre sig hos de virksomheder, som jeg skriver om. Så check altid efter inden, at du blot klikker og bestiller.