Reparation af vaskemaskine

Reparation af vaskemaskine

Hvad gør man, når vaskemaskinen pludselig ikke pumper vand ud?

Tja, måske de fleste ville ringe til en ven. Det var også det jeg gjorde. Mark. Manden som ved mere end alle andre jeg kender. Problemet var bare, at Mark intet overhovedet kendte til vaskemaskiner, så han anbefalede mig, at ringe til et hårde hvidevare firma.

Nåh ja, tænke jeg. De er vel specialister tænkte jeg, så det gav god mening. Men efter små 45 sekunder i telefonen, blev det mig tydeligt, at det var en sælger, som jeg havde i telefonrøret. “Er den 4 år gammel, så kan det slet ikke svare sig, at reparere på den” sagde manden venligt. “Men i denne uge, har vi lige tilbud på en super god og billig vaskemaskine. Den har ….. og ….. samt den er på tilbud…” fortsatte han.

Ikke på vilkår, tænkte jeg. Jeg skal hunde sprøjteme ikke betale kr. 5-6.000,- allerede efter 4 år for, at få vasket mine sure og stinkende sokker. Det er jo mere end kr. 1.250,- om året for den service! Det må man kunne gøre bedre og billigere.

Så jeg startede med, at søge efter billige vaskemaskiner og begyndte den nærmest umulig opgave, at sammenligne vaskemaskiner. Efter 1 time gav jeg op. Det er jo totalt uoverskueligt. Alle leverandørerne kalder deres egne systemer for forskellige ting!

Hmm. Måske man kan starte med, at skille maskinen ad, var så min næste tanke. Dette viste sig senere, at være en rigtig god løsning.

Lidt søgen på nettet viste nemlig, at i 45% af alle tilfældene, var fejlen en defekt lænsepumpe også kaldet en afløbspumpe. Altså den motor som skal pumpe vandet ud af maskinen igen. De fleste fejl var dog bøjet afløbsslange eller tilstoppet afløbsslange, hvilket jeg allerede havde checket maskinen for. Så med næsten 90% chance var fejlen altså en defekt motor.

Hvordan fikser man så den. Vaskemaskinen havde jeg jo allerede trukket ud, så jeg kunne checke slangerne. Så med lidt dreje og masen, fik jeg tippet vaskemaskinen om på siden. Det var det monteret nogle skruer, som jeg let kunne skrue ud. Vupti og jeg kunne se flere dele i vaskemaskinen. Men hvad skulle jeg så søge efter?

På nettet brugte jeg lidt tid på, at finde ud af hvordan systemerne med reservedele fungerede og det var ikke nemt. Man skulle indtaste alle mulige ting om model, årgang og meget andet. Egentlig ret besværligt, indtil jeg fandt en firma i Sønderborg, som havde formået at gøre dette ret simpelt! Jeg behøvede ikke vide en masse og kom let og hurtigt ind på en del, som skulle være den rigtige lænsepumpe.

Det var næsten for nemt. Jeg kunne ovenikøbet vælge, om jeg ville have den originale reservedel eller en billigere pumpe. Ja, de fleste ville nok tro, at jeg valgte den helt billige, men men men. Nej. Jeg valgte den originale, da det jo er første gang, at jeg laver dette indgreb i min vaskemaskine. Så er jeg mest sikker på, at det ikke går helt galt. og når prisen så kun er kr. 389,- så kan det ikke være helt galt.

Jeg kunne ovenikøbet vælge, at jeg kunne afhente pumpen i Sønderborg direkte. Wow. Altså dermed både spare forsendelse og en masse tid. Det er næsten for godt til, at være sandt. Men sådan gik det. En lille time efter bestillingen, dukkede en mail op med, at min vare var klar til afhentning. Hvad siger du så??

Så 10 minutter senere stod jeg på Fynsgade i Sønderborg for, at afhente min del. Hvordan og hvorledes jeg skulle skifte pumpen, havde jeg slet ikke nogen ide om endnu! Men pyt. Det kan man lære, tænkte jeg.

Den som udleverede varen til mig spurgte mig om, jeg vidste hvordan man skiftede pumpen, hvorved jeg svarede, det finder jeg vel ud af snart og sendte ham en stort grin. En kort forklaring og henvisning til deres hjemmeside, hvor der sågar er en videoforklaring gjorde mig meget klogere. Hvorfor vidste jeg dog ikke det? Måske jeg kunne have sparet MANGE penge tidligere ved, at skifte defekte dele i mine køleskabe, frysere, kaffemaskiner, tørretumlere og MEGET andet, istedet for altid blot AT KØBE NYT.

Når. Jeg var hurtigt hjemme igen, kiggede på deres hjemmeside på min mobil og så til min store overraskelse, hvor LET DET EGENTLIGT ER !!!

Du finder link til deres videoer HER

Lige så let det var, at afmontere den gamle pumpe. Lige så let var det, at montere den nye pumpe. Faktisk så var den sværeste opgave, at få vaskemaskinen ind og ud fra sin plads, samt tørre gulvet op efter det vand, som var inde i maskinen, som desværre skulle ud igennem det lille filter forneden, så det kunne løbe ud af gulvristen!

Ja… Jeg har faktisk sparet RIGTIG MANGE PENGE igen. Om jeg er en nærrigrøv, fedterøv eller bare hellere vil bruge mine penge på noget andet end, at købe erstatningsprodukter, kan du jo kun gætte dig til ?

At det firma jeg så skulle ende med at benytte, så ovenikøbet lå i SØNDERBORG?

Tja, jeg kendte slet ikke QuickParts før. Men det gør jeg nu og jeg kan kun anbefale dem 10 stjerner herfra

N.B. Skulle det gå helt galt for dig og du slet ikke får gang i din gamle Vaskemaskine. Så har jeg fundet en god og billig side, hvor man kan købe Vaskemaskiner og andre hårde hvidevarer til billige penge

Du er velkommen til, at dele mine blogs. Måske andre kan få glæde af mine erfaringer.

KH

HANDY NØRDEN

About Handy Nørden

Jeg har stor forkærlighed for de mange ting, som man skal sætte strøm til, hælde benzin på, eller bare lege med, uanset om man er 15 eller 95. Nogen vil kalde mig et stor legebarn, andre kalder mig for nørd og er jeg heldig, bliver jeg kaldt Handyman. Derfor har jeg valgt navnet Handy Nørden som jeg synes, lyder som en god blanding af det hele. Men mange af de lækre ting, som man kan købe, kan man ofte få til vidt forskellige priser, og det i sig selv, kan være en jungle at finde ud af. Så jeg håber, at jeg kan være til inspiration og til glæde for så mange som muligt. Når det så er sagt, vil jeg også gøre opmærksom på, at hvis jeg skriver om priser, kan priserne eller vilkår ændre sig hos de virksomheder, som jeg skriver om. Så check altid efter inden, at du blot klikker og bestiller.