Fornemmelsen af sommer for en stund…

Fornemmelsen af sommer for en stund…

Fornemmelsen af sommer genkaldes for en stund!

Mon ikke de fleste af os nyder dagene denne tid, hvor temperaturerne igen er stigende, hvor vi igen har masser af solskinstimer at nyde godt af. Og hvor det lystige udendørsliv atter drøner derud af. Vi gør ihvertfald herhjemme hos os. Især da vi sidste weekend var ovre og overnatte i tentsile (telt spændt op mellem træstammer), og her var vejret knap så lunt. Der var ruskende vind og regnvejr om natten og efterårs temperaturer i den lave ende. Dog nød vi lørdagen på “gården” – Dyrgård ved Udby på Fyn. Der er natur, der er tid og derfor nærvær og ro i fokus. Det var her, at mit motorikvejleder fokus startede, da jeg i september 2017 startede på første af 4 ugers kursus til motorikvejleder. Dengang var gården endnu ikke restaureret, og vi måtte derfor nøjes med at nyde en enkelt kursusdag og overnatning i telt derovre, hvorefter resten af kurset den uge og de kommende uger i løbet af det næste halve år foregik i Fredericia. Siden foråret 2018 har mit pædagogiske arbejde i børnehave derfor haft et stort omdrejningspunkt i sansemotorikens verden. Sansemotorik er for en stor del af min fritid også med tanke og omdrejningspunkt i natur og udendørslivet, da krop og natur har så altoverskyggende betydning for vores mentale, psykiske og fysiske velbefindende. Dette og mine to egne børn med overaktive sansesystem, vil der også løbende kunne læses mere om på denne blog. Der vil være små saglige islæt om samspillet mellem sansesystemet – labyrintsansen og følesansen (begge stimuleres ved en tur i havet eller svømmehallen), og vores kropslige motoriske (den mere synlige del af vores motoriske udvikling – bevægeapparatet). Derudover vil der komme lidt fokus på arousal og kroppens medfødte tonus.

Men tilbage til dette års pragtfulde sensommer. Solskinstimerne, leder for en stund tankerne tilbage til en lang og dejlig 4 ugers sommerferie, hvor især et bestemt sted blev flittigt besøgt. På Sydals har vi nemlig den dejligste badestrand ved Kærneland. Så istedet for at fortsætte mod dæmningen og Kegnæs, kan I jo vælge at dreje af ned mod denne skønne badestrand. Den er rigt besøgt at danske såvel som udenlandske turister og os lokale. Et meget kort stykke af turen ud i vandet, er der stenbund, men derefter er der flot og ren havbund. Og med den varmeste sommer i årtier, endte Kærneland med at blive vores 2.hjem. Vandmænd og brandmænd er et særsyn ved Kærneland, og vi er heller ikke stødt på krabber denne sommer. Sander på 6år har derfor haft rig mulighed for at lære sig selv og svømme derude i løbet af de fire ugers ferie – altså svømme så godt, som man nu kan, når det ikke er instrueret; – udover det han, ved selvsyn, har set andre gøre. Det startede som forsøg på at dykke og siden blev det oftere i overfladen hvor han opdagede, at han faktisk kunne flyde. Han er en eftertænksom størrelse, der først tror på egen kunnen, når han har sanset og oplevet det gennem egen krop. Til gengæld kan tingene pludselig vende på en tallerken og tage fart, når først han springer ud i noget nyt. Han nåede derfor nogle ture i vandet her ved Sydals uden svømmefinne, inden vi et par dage senere var i vandet ved Middelfart Marina. Fordi det var første gang i vandet der, tog det noget overvindelse at komme ned og slippe sig selv fri i vandet derovre, selv med svømmefinne på. Tjek stranden ud herunder via link og billeder derfra. Og nu hvor efterårsferien er sat ind for mange, er det da nærliggende at slå et smut forbi.

 

 

 

 

 

 

Det var alt for nu. På et tidspunkt, vil der også blive mulighed for at læse lidt mere om gode tiltag ved Hørup Centralskole og i det lokale foreningsliv.

Egne billeder fra sommeren samt 1.september ved vores yndlings badestrand:

 

 

About Tina

Jeg er 38år og bor i Hørup på Sydals. Arbejder dagligt pædagogisk og privat med børn i et sansemotorisk fokus. Omdrejningspunktet for dette fokus er i leg, natur og nærvær. Jeg blev uddannet pædagog i 2007 og henover vinteren 2017-18 været på 4ugers Motorikvejleder kursus hos Vends Motorik -og Naturskole. Derudover er jeg lige nu igang med at tage kompetenceløft som udelivsvejleder (4 ugers kursusforløb fordelt på max 3år). Har gennemført 1. uge - Basisudeliv og i foråret 2020 (pga. corona rykket til efteråret) venter en uges forløb i Science i Udelivet. Du kan se alle mine bloge på: https://sydals.dk/motorikvejleder/