Lystfiskeri – For nybegyndere

Lystfiskeri – For nybegyndere

Lystfiskeri på Als

Som dreng har jeg tit stået med en fiskestang i Sønderborg havn og håbet på, at en fisk en dag ville bide på krogen. Set i bagklogskab var det måske ikke uden grund, at jeg aldrig fik bid. Men jeg nød timerne sammen med mine kammerater, når vi stod side om side på havnen og bare ventede. Der var total stille. Kun bilerne fra broen kunne man høre og så bølgerne, når de slog imod havnekanten. I dag må man ikke fiske i havnen længere og det er vidst også kun godt nok.

Total nybegynder

Men den store erfaring, eller måske rettere mangel på erfaring, blev jeg aldrig en garvet lystfisker. Det ikke at fange en skid gjorde, at jeg simpelhen stoppede med at fiske. Derefter spillede vi alle fodbold.

Så man kan rolig sige, at jeg er total nybegynder på området. Jeg ejer stadig ikke en fiskestang, men har nu haft fornøjelsen af, at kunne låne en gratis hos Outdoor i Centrum Sønderborg, har de lavet en aftale med LystfiskereDanmark om et nyt koncept, som giver en muligheden for, at låne et gratis stangsæt i 14 dage, så man kan prøve kræfter med fiskeriet. Sættet består af en 7 fods Abu Garcia IMPACT-fiskestang med hjul, der er velegnet til fiskeri efter bl.a. aborre, hornfisk, sild, makrel og ørred. Kroge, flåd, blink og endegrej skulle jeg dog selv købe, men hey. Det er småpenge for, at kunne prøve kræfter med de store fisk.

Lidt google søgning, spørge et par lokale fiskere i fiskeklubben Skovens Fiskeklub på Als (Facebook) om gode råd og tips samt gode råd fra Outdoor i Centrum, er jeg nu på jagt efter nogle Hornfisk. Ja, jeg har allerede sørget for et Fisketegn og vil nu prøve kræfter med både Havørred og Hornfisk.

Må man fiske over det hele?

Det korte svar er NEJ. Nogle steder er der total fredet og andre steder er der perioder hvor der er fredet. Som nybegynder kan det være svært, at overskue hvor og hvornår man må fiske og hvad. Derfor er det dels alfa omega, at spørge i Butikken eller Skovens Fiskeklub på Als. Er der nogen som har styr på regler, så er det dem. Hatten af for det. Iøvrigt mange tak for alle de svar, som jeg har fået på mine dumme nybegynder spørgsmål! Men jeg er blevet så meget klogere.

Gode fiskesteder

Der er rigtig mange gode steder, hvorfra man kan fiske på Als. Der er jo næsten ren 90% kyst omkring Als. Men alt afhængig af, hvad man fisker efter, gud hvor jeg elsker det udtryk i denne sammenhæng, så kan man få et godt svar, når man spørger den flinke medlemmer af fiskeklubben. Så hermed en anbefaling: Meld jer ind i klubben.

Meget udstyr

Når man besøger Outdoor i Centrum Sønderborg bliver man jo stillet 500 spørgsmål, men får til gengæld også afklaret, hvilket udstyr man endnu ikke ejer. Men ja. Når den første lungebetændelse eller måske kun influencza er overstået og jeg stadig tænder på, at fange fisk. Så skal jeg nok komme forbi butikken igen og købe det nødvendige udstyr. Først vil jeg lige checke ud, om fiskeri også bringer ro i sindet, som skulle være så godt for krop og sjæl. Måske min utålmodighed og arrigskab over manglende fangst, får mig væk fra ideén igen? Det kan kun tiden vise?

Så selvom dette ikke er så actionfyldt, ikke kan tilsluttes 230V, så er det en gammel drengerøvsting, som lige skal opleves mindst et par gange endnu. Hvem ved, måske møder vi en dag ude i naturen, med hver sin fiskestang. Møder du en i joggingdragt, store gummistøvler og en sort cap, tja, så er det måske mig du ser. Hilse må du meget gerne.

Mange hilsner

DIN HANDYNØRD

About Handy Nørden

Jeg har stor forkærlighed for de mange ting, som man skal sætte strøm til, hælde benzin på, eller bare lege med, uanset om man er 15 eller 95. Nogen vil kalde mig et stor legebarn, andre kalder mig for nørd og er jeg heldig, bliver jeg kaldt Handyman. Derfor har jeg valgt navnet Handy Nørden som jeg synes, lyder som en god blanding af det hele. Men mange af de lækre ting, som man kan købe, kan man ofte få til vidt forskellige priser, og det i sig selv, kan være en jungle at finde ud af. Så jeg håber, at jeg kan være til inspiration og til glæde for så mange som muligt. Når det så er sagt, vil jeg også gøre opmærksom på, at hvis jeg skriver om priser, kan priserne eller vilkår ændre sig hos de virksomheder, som jeg skriver om. Så check altid efter inden, at du blot klikker og bestiller.