Oplev Kreta / Grækenland på ny

Oplev Kreta / Grækenland på ny

For at min blog ikke skal fylde så meget, at du skal læse hele aftenen, har jeg undladt, at skrive om de ting jeg gerne vil opleve, men mere fokuseret på, hvordan jeg bedst og billigt kommer fra a til b, eller finder en billig overnatning.

For selvom jeg har rejsefeber og lyst til en skøn ferie, er mit udgangspunkt altid, at jeg ikke behøver en babysitter på mit feriested og at jeg sagtens selv, kan finde ud af, at transportere mig selv fra lufthavnen til hotel, eller hvor jeg eller gerne vil bo. Ligeledes behøver jeg ikke, at have en guide til, at holde mig i hånden, men kan sagtens selv finde ud af, at google attraktioner, oplevelser og selv om det er på et fremmedsprog, læse en bus eller togplan.

Kan du også dette, så kan der være penge at spare! Bare et lille tip!!

Men jeg har fundet nogle eksempler frem, på nogle af de forskellige ferier, som jeg har kigget langt efter, meget længe.

Jeg håber, at du kan bruge det til noget.

Lækkert lejlighedshotel med vandrutschebaner og skøn beliggenhed

NYHED – nu med egen aquapark! Porto Platanias Village Resort (tidligere Jasmine Village) er et populært og eftertragtet lejlighedskompleks beliggende i hjertet af det super populære Platanias, som byder på et fint udvalg af butikker, restauranter og barer. Porto Platanias Village Resort er bygget i typisk græsk byggestil med skønne farverige omgivelser. Indbydende palmefyldt have, stor solterrasse med imponerende swimmingpool og separat børnepool. I 2022 har hotellet endvidere fået etableret egen aquapark med flere vandrutschebaner. Hyggelig og atmosfærefyldt bar og lys og indbydende restaurant, som afgjort er blandt hotellets naturlige mødesteder. Stedet har været foretrukket og besøgt af solhungrende danskere igennem mange år og har derfor et utal af stamkunder hvert år. Da komplekset er bygget i typisk græsk stil, er der til mange af værelserne trapper og små let kuperede stier. Det anbefales derfor ikke til gangbesværede.    

Kreta

Kreta er den største græske ø og den femtestørste i Middelhavet. Kreta er den sydligste af de græske øer i Ægæerhavet, og øen er en fortsættelse af Pindusbjergene på Peloponnes. Øen er dannet af kalksten. Det højeste punkt er bjerget Ida på 2.456 meter.

Beliggenhed og hotel faciliteter

Hotellet er beliggende i den populære ferieby Platanias, med et hav af forlystelser. Hotellet ligger blot ca. 150 m. fra stranden. Grundet den meget centrale beliggenhed i Platanias, kan støj fra omkringliggende forlystelser og restaurationer forekomme. Hotellet har masser af faciliteter. Restaurant, bar, spillerum(mod gebyr), swimmingpool, børnepool, og stor hyggelig have er blot nogen af de muligheder som hotellet byder på. Derudover har hotellet i sommeren 2022 åbnet egen aquapark, som koster 10 euro pr. voksen og 7 euro pr. barn pr. dag. Hotellet råder desuden over to padle baner og én tennisbane, som kan benyttes mod gebyr. Desuden findes gratis WiFi på hele hotellet. Vi gør opmærksom på, at internettet i Grækenland kan have varierende dækning, og udfald kan forekomme. Der er kun elevator i receptionsbygningen.

Værelser

Man bor i lyse og hyggelige standard et- eller toværelses lejligheder, med aircondition,  TV, køleskab, tekøkken, kaffemaskine, elkedel, bad/toilet, hårtørrer og balkon/terrasse.

Andre oplevelser på Kreta

Der er rigtig mange flotte og spændende steder på Kreta.

Der er Elafonissi Beach, som er en virkelig flot strand. Det er specielt med den lyserøde farve der nogle steder er på den yderste meter af stranden. Det i sig selv er ikke en lang køretur værd. Men hvis man gerne vil bruge længere tid ved stranden kan den anbefales.

Balos Lagoon. (guided tur) Fantastisk flot køretur op til standen og selve lagoonen er vildt smuk! Vejen derop kan til tider være nervepirrende med sten, og meget lidt plads! Når det, så er sagt, så er det en fantastisk tur!

Heraklion Archaeological Museum: Kombination med Knossos. Blev meget positivt overrasket over deres samling af minions. Ellers en rigtig fin samling som er et besøg værd. Køb man billet sammen med adgang til Knossos, er det er noget billigere og man springer køen over.

Rethymnon Old Town er absolut også et besøg værd. Det er superhyggeligt og meget smukt at gå rundt i de små gader. Der er en masse små butikker og restauranter. Skønt sted.

Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Centre er et sted, hvis man er til reptiler and andre dyr, man normalt ikke ser i DK. Fantastisk sted. Havde dreng med på fem år. Vi følte os super velkomne og blev med det samme taget godt imod af en medarbejder, der fortalte om krybdyrene og hjalp os med at holde dem. Kan klart anbefales, hvis man er til dyr.

The Palace of Knossos Helt fint sted men en anelse gammelt, hvis man er til historie . Det giver nok mest mening at få en guided tour, for at få mest muligt ud af det. Man kan give en smule mere for biletten og få entre til det arkæologiske museum inde i byen, som også er et besøg værd.

CRETAquarium er stedet, hvis du vil vide mere om livet under vandet, ikke kun omkring Kreta. Flotte store akvarier, hajer, “nemo” fisk, ja, alle mulige fisk. Et supergodt sted at få nogle oplevelser fra havet.

Pension

Opholdet er med All Inclusive.
Morgenmad: Kl. 7.30-10.30
Frokost: Kl. 13.00-14.30
Eftermiddagskaffe med kage + is til børn (t.o.m. 13 år): Kl. 16.00-17.00.
Aftensmad: Kl. 18.30-21.30.
Bar: Kl.10.00-22.30: Lokale drikkevarer er inkluderet.
Dog ikke inkluderet: friskpresset juice, samt importeret alkohol, specielle drinks og andre drikkevarer.

Ind – og udtjekning fra hotellet

Indtjekning på værelset kan som regel først ske fra klokken 15.00 grundet klargøring fra forrige gæster. I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre at få sit værelse tidligere. Såfremt dette er muligt, oplyses det ved ankomst til hotellet. På hjemrejsedagen skal værelset på de fleste hoteller forlades mellem kl. 11.00 og kl. 12.00. Ønsker man at beholde værelset i længere tid, skal man forhøre sig om muligheden direkte på hotellet. Kan dette lade sig gøre, må der forventes en ekstra betaling, som afregnes direkte med hotellet.

OBS: Miljøafgift i Grækenland pr. 1/1-2018

De lokale myndigheder i Grækenland har indført en miljøafgift på hotelovernatninger fra og med d. 1. januar 2018. Afgiften er rejseselskabet uvedkommende, og er ikke inkluderet i rejsens pris. Afgiftspris pr. værelse pr. nat varierer fra € 0,50 – € 4,00, og betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk at rejseselskabets klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering på rejsemålet, som ligger til grund for afgiftens størrelse.

Resume

Kreta er stadig fantastisk og der har været investeret i mange områder, heriblandt også dette hotel.

Har I ikke været på Kreta, så skal det opleves.

MEN MEN MEN

Der er bestemt også andre muligheder for, at holde ferie!!

Ferie i Danmark

Er man til ferie i Danmark og ren afslapning, sommerhus samt familieidyl, så har jeg kigget nærmere på Dancenter. Dancenter har haft over 4,5 millioner overnatninger om året, hvilket jo må skyldes, at de har kontakt til de rigtige sommerhusudlejere.

Du kan se deres oversigt over sommerhuse på Sydals HER

WOW Familiesammenkomst eller venner på tur

Uanset om du er til ferie med den helt store familie eller med vennerne på tur. Sommerhuset kan rumme op til 22 personer og er placeret i ferieparadiset i Blåvand.

18 m2 swimmingpool, spabad til 4 personer, sauna til 4 personer, aktivitetshus til teenagere og glade voksne. 3 badeværelser, vaske og tørremaskiner. Lækker legeplads til småbørn. Gåafstand til restauranter og 2,8 til nærmeste indkøb. under 2 km til kysten og masser af skov omkring i området.

Eksklusive Ferier

Er du mere til rejser til de sydeuropæiske lande omkring Middelhavet. Hvor fokus ligger på lokal kolorit, atmosfære og små unikke indkvarteringer. Ingen horder af turister, men u-opdagede steder, hvor autenticitet er nøgleordet.

Så er det hos Eliza was here du skal kigge. Det er ferie der er velegnet til livsnydere der søger fred, ro og ønsker at nyde deres ferie væk fra mængden.

Se f.eks. Finca Sa Rota d’en Palerm

Felisa er en ægte livskunstner, en livsnyder, der værdsætter alle de skønne ting i livet. Og det allerbedste er, at hun elsker at dele sin passion med andre! Felisas finca er noget af et kunstværk. Mit værelse er fx indrettet med alle mulige loppefund, som hun har støvet op på forskellige antikmarkeder rundt omkring. Og med omhu for selv den mindste detalje sørger hun med en friskplukket buket vilde blomster og hjemmelavet marmelade til morgenmaden for, at du ikke kommer til at mangle noget som helst under dit ophold. Ejendommen er så smukt beliggende,  at du faktisk slet ikke behøver at forlade stedet. Lige fra det øjeblik du slår øjnene op, begynder velværet at brede sig. Du slår de antikke, grønne skodder fra vinduerne og byder en ny strålende dag velkommen. Vågner derefter langsomt op i figentræernes skygge med kaffe og en bolle med  Felisas skønne, hjemmelavede marmelade. Felisa forstår virkelig kunsten at nyde livet – og at lade dig nyde med .

Se bare her:

Charterferie

Er du alligevel til ren Charterferie, så er der også mulighed for, at du kan finde nogle ret skønne ferier lige nu.

DIAMOND HILL RESORT M/ULTRA ALL INCLUSIVE

Lækkert hotel med en skøn udsigt og Ultra All Inclusive

Diamond Hill er et lækkert hotel, højt beliggende med en fantastisk udsigt over Alanya og det smukke hav. Solterrassen er hotellets perle med masser af plads til at boltre sig på og en gigantisk swimmingpool med vandrutschebane, skyggefulde områder, solstole, parasoller og en dejlig poolbar, hvorfra de inkluderede drikkevarer serveres. Hotellet har en lys og velindrettet restaurant med en enestående udsigt over byen og vandet. Her nydesmåltiderne fra en flot og varieret buffet. Diamond Hill råder over sit eget private strandafsnit med liggestole og parasoller, som kan benyttes gratis. Der findes en tunnel under vejen til det private strandafsnit. Hotellet har en dejlig tagterrasse med flot møblement og en betagende havudsigt. Desuden findes et fint fitnesscenter samt wellnesscenter med blandt andet tyrkisk bad, massage og sauna

Lige nu, er der meget mere med i prisen, benævnt som Ultra All Inclusive, som man ellers skal betale mere for. Så tag et kig HER

Hvilken ferietype er du?

Egypten

About Lars

Jeg er en af stifterne af sydals.dk Jeg har lavet meget af det bagvedliggende på siden bl.a. søgefunktionaliteterne, så du kan søge efter indkøb, strande, monumenter og meget mere. Jeg vil i ny og næ se, om jeg kan finde noget interessant, som jeg kan skrive om. Du er altid mere end velkommen til, at komme med forslag eller ønsker om, hvad du gerne vil have, at jeg skriver om. Jeg håber du kan lide mine Blogs.