Ny Lækker trådløs højtaler (Sonos Roam)

Ny Lækker trådløs højtaler (Sonos Roam)

Jeg har personligt længe ventet på denne nyhed. Ja, netop dette produkt. Faktisk lige siden, at jeg fik min første Sonos højtaler.

Jeg har altid haft en højtaler med på farten, som kunne spille via Bluetooth. Alle mulige forskellige mærker, men altid har levetiden på batteriet eller lyden været en udfordring. Samtidig har jeg altid ønsket mig, at jeg kunne benytte selvsamme højtaler på terrassen og samtidigt i stuen, så musikken var den samme uanset om jeg var på terrassen eller i stuen. Ja, jeg kunne købe dyre udendørshøjtaler og så flytte dem til garagen når jeg var der. Men det syntes jeg er alt for besværligt. Specielt hvis jeg ville i skoven på picknick eller en tur på stranden. Samtidig med, skulle jeg så have højtalere hele vejen rundt om mit hus!! NOOOOT.

Sonos har godt nok lavet en smart og super god højtaler, som man kan tage med som hedder Sonos Move. Men jeg synes dog, at den er lidt for stor til, at have med på farten og derfor har jeg valgt ikke, at købe den.

Du behøver ikke vælge Bluetooth eller WiFi. Den kan begge dele

Sonos Roam har den meget store fordel, at den kan skifte imellem WiFi og Bluetooth, så går du ind i huset skifter den automatisk til WiFi og du sparer på batteriet!! Det er meget genialt tænkt !!

Sonos Samarbejder

Den kan som ingen andre systemer arbejde med dit eksisterende Sonos i hjemmet. Dvs den kan indgå som en del af hjemmets lyd (multirum), men den kan også sende lyden videre fra bluetooth til dine andre enheder, hvilket er super genialt. Bruger du swap funktionen kan du flytte lyden fra Roam til en anden Sonos enhed ved et enkelt tryk. Genial.

Betjeningen er stort set identisk med betjeningen på de øvrige Sonos enheder. Ja, du kan betjene den med din stemme også (Google Assistant samt Alexa Amazon)

Men men men. Det fedeste er hvordan de har lavet den. Den er skabt til strandturen, leg i haven, med til poolen og har en rigtig god størrelse, så den er nem at tage med og selvfølgelig støv- og vandtæt. Ja!

Men men men. Det fedeste er hvordan de har lavet den. Sonos Roam er skabt til strandturen, leg i haven, med til poolen og har en rigtig god størrelse, så den er nem at tage med og selvfølgelig støv- og vandtæt. Ja!

Lyden af Sonos

Lyden!! Når den nu er så lille, kan den vel ikke være god, tænker du sikkert! Nej, den spiller ikke lige så godt som en Sonos Five, men den lyder næsten som en Sonos One (Gen 2)!!! Ja. Der mangler en lille smule bas, men ok tager man størrelse i betragtning, så er det umuligt, at lave en dybere lyd i et så lille kabinet. Du skal altså ikke købe den for, at høre super kvalitets lyd, for det kan igen højtalere i den størrelse klare, men den leverer mere end hvad jeg forventede og jeg er meget positiv overrasket over kvaliteten. Den har foruden Equalizer også Trueplay rum korrektion, plus det som jeg ofte har manglet, mulighed for, at to stk. kan parres til et stereo-sæt, altså højre og venstre højtalere. Min gamle JBL går nu helt klart på pension.

Batteritid

Nu tænker du sikker, at den ikke holder strøm. Ja, det var også min bange anelse. Men NEJ. Den holder i test til 9-10 timers musik, på mellemste niveau, hvilket må siges at være rigeligt til strandturen. Selve opladningen foregår via standard Qi-lader eller Sonos Trådløs magnet-oplader. Begge er dog ekstratilbehør.

Spækket med nyeste elektronik.

Man kan sige meget positivt om den nye Sonos og det med rette. Alt det nyeste elektronik er der blevet plads til i det lille kabinet og den lyder overraskende fantastisk. Alt virker med eksisterende S2-APP, Bluetooth, Airplay2 og Wifi. Den er ligesom alle andre Sonos produkter ultranemme at sætte op og kontrollere og alle eksisterende tjenester Tidal, Spotify, Napster mm kan benyttes.

De eneste ulemper jeg kan finde er, at der ikke mulighed for afspilning fra USB enheder og den afspiller ikke 24-Bit lyd. Lader skal tilkøbes er også lidt trælst (USB-A til USB-C kabel medfølger), men ok vælger man flere enheder til en weekendtur, betaler man ikke ekstra for, at have tilsvarende mange ladere stående!!

Selve opladningen foregår via standard Qi-lader eller Sonos Trådløs magnet-oplader. Begge er dog ekstratilbehør.

Min vurdering er, at det er den fedeste transportable lille højtaler, men de bedste features og lyd, som jeg til dato har haft fingerne i. 4,8 ud af 5 stjerner.

Læs de tekniske specs her

Du kan også få fingrene i denne fantastiske maskine. Bestil den ved Hi-Fi Klubben Her og hent den, når den er på lager. Pt. fås den i sort eller hvid og prisen på den er kr. 1.349,- dags dato ved forudbestilling.

Ny Ikea / Sonos højtaler

Iøvrigt har jeg også godt nyt, hvis du ikke ønsker Rene Sonos produkter.

Altså, hvis du ønsker at bruge billigere alternativer som baghøjtalere, eller til ekstra rum.

Man har i lang tid kunne købes IKEA’s Symfoniske højtalere og tilslutte disse til eksisterende Sonos anlæg.

Til info kan jeg nu oplyse, at der er to spritnye IKEA/Sonos højtalere på vej. Den ene bliver en afløser for den velkendte Sonos/Ikea Bordlampe. Dvs. Nyt design og hvis rygterne taler sandt, så også med Google indbygget.

Den anden højtaler skulle være mere designpræget og være en højtaler, som man kan montere på væggen som et stykke kunst. Hvad, hvor og hvornår er dog ikke helt afklaret endnu, eller jo. Det er det, men man kan ikke få nogle detaljer ud af dem som sidder med den helt rigtige viden. Men jeg arbejder stadig på, at få flere informationer omkring de 2 nye højtalere.

Hvorfor så Ikea/Sonos. Tja, Dels er disse billigere end Sonos originale, selvom Sonos leverer og bygger for IKEA, dels er udseende også anderledes. Dvs. IKEA købere tænker mere design end rigtige HI-FI entusiaster, som gerne vil vise deres højtalere frem. Smagssag og prissag.

Når jeg ved mere omkring de to nye højtalere, skal jeg nok skrive nærmere.

Har du spørgsmål eller vil have flere tekniske informationer, så smid gerne en besked.

Del gerne mit opslag, eller smid en kommentar 🙂

About Handy Nørden

Jeg har stor forkærlighed for de mange ting, som man skal sætte strøm til, hælde benzin på, eller bare lege med, uanset om man er 15 eller 95. Nogen vil kalde mig et stor legebarn, andre kalder mig for nørd og er jeg heldig, bliver jeg kaldt Handyman. Derfor har jeg valgt navnet Handy Nørden som jeg synes, lyder som en god blanding af det hele. Men mange af de lækre ting, som man kan købe, kan man ofte få til vidt forskellige priser, og det i sig selv, kan være en jungle at finde ud af. Så jeg håber, at jeg kan være til inspiration og til glæde for så mange som muligt. Når det så er sagt, vil jeg også gøre opmærksom på, at hvis jeg skriver om priser, kan priserne eller vilkår ændre sig hos de virksomheder, som jeg skriver om. Så check altid efter inden, at du blot klikker og bestiller.