Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke er oprettet på Dybbøl Banke midt i skanserækken på Dybbøl. Centret blev bygget i 1992 af arkitekterne Ernst Lohse og Michael Freddie og formidler historien om Kampene ved Dybbøl og krigen i 1864 især gennem lysbilleder og film. Der er rekonstrueret et stykke skanse, en løbegrav og to soldaterbarakker.

Historiecenter Dybbøl Banke er et oplevelsescenter, der bringer dig direkte tilbage til de dramatiske dage under krigen i 1864. Oplev hvordan du selv bliver en del af Danmarkshistoriens vigtigste slag, når kanonernes buldren blander sig med skrigene fra sårede soldater. Bevæg dig rundt i den historisk korrekte skanse og kig ind i barakkerne i soldaterbyen hvor soldaterne hvilede mellem de blodige kampe.

Se den ret specielle bygning, skabt af arkitekterne Ernst Lohse og Michael Freddie, med de skæve og væltende flader som skal give fornemmelsen af krig af kaos. Vær med når Dybbøl Banke byder velkommen til et brag af en oplevelse med fortællinger, levendegørelse, våbendemonstrationer, film, mad og meget andet. Du får med garanti krigen 1864 og soldaternes hverdag helt ind under huden.

Besøg også Dybbøl Mølle, som er en væsentlig del af historien da den var centrum for voldsomme kampe i både 1848-49 og 1864. Under begge de slesvigske krige blev møllen ødelagt og efterfølgende genopført.

På Dybbøl Banke står der forskellige andre mindesmærker om krigen i 1864. Fx en mindesten for Louis Appia og Charles van de Velde, der deltog som verdenshistoriens første Røde Kors-observatører. Området er del af Nationalpark Dybbøl Skanser fra 1924. Det er ikke en nationalpark ifølge de danske nationalpark love fra 2007, men kan dog fortsat anvende betegnelsen.

Dybbøl Banker rummede tidligere Düppel Denkmal, et tysk sejrsmonument, som blev rejst i 1865. Det blev bortsprængt kort efter 2. verdenskrig og er ikke reetableret.

 

Address

Address:

dybbøl banke, 6400

Telephone:
Email:
Planlæg Min Rute
Klik på knappen for at se kortet

Leave a Review

Din besked