Loading…

Skovmose øde-stranden

Skovmose er en meget anbefalelsesværdig strand for alle – singler, familier og ældre – for stranden er rimelig sikker og man har et godt overblik. Det er lækker sandbund i havet og stranden er ligesom opdelt i to: En ren sandstrand 30 – 50 m bred hvor familier og børn boltrer sig med beklædning, og en bevokset del med små sandøer 20 -30 m bred længere mod Skovmode, hvor der ikke er så meget beklædning.

Kør fra Sønderborg mod Skovby på Als. Drej til højre i Skovby, og fortsæt mod Syd af vejen mod Kegsnæs. Cirka 1,5 km fra Skovby står der ved “Kerneland” et skilt, der viser mod “Stranden”. Kør af denne vej, forsæt helt til enden af den store parkeringsplads. Gå over diget, så ligger nøgenbadestranden på venstre hånd efter nogle hundrede meter.

Skovmose er nok en af de mere øde nøgenbadestrande, hvor der naturligvis er mennesker, men man ligger ikke lige ved siden af hinanden.

Normer for god opførsel på en nøgenbadestrand

Det er meget enkelt at bade nøgen – bare glem badetøjet. Men for en ordens skyld er her et par huskeregler om god opførsel på stranden:

 1. Der gælder samme normer for almindelig opførsel på en nøgenbadestrand
  som på enhver anden strand.
 2. Opfør dig hensynsfuldt og respekter andre.
 3. Hold hensynsfuld afstand til påklædte badegæster.
 4.  Opfør dig så dine hensigter ikke kan misforståes. Tænk på at nogle nøgenbadere kan være følsomme overfor at føle sig gloet på.
 5.  At være nøgen på stranden er ikke en accept af at blive gloet på, blive udsat for andres seksualitet eller få seksuelle tilbud.
 6. Du er gået forkert, hvis du er kommet for at glo på nøgne mennesker eller har seksuelle hensigter.

Forebyg chikane på stranden
På nogle nøgenbadestrande kan man af og til komme ud for personer, som har misforstået nøgenbadning eller bare mangler almindelig respekt for andre. Her er et par gode råd til, hvordan du kan forebygge at blive chikaneret på stranden:

 1.  Find sammen med andre naturister på stranden – det giver fællesskab og tryghed. Naturister er almindeligvis sociale mennesker og sætter pris på selskab.
 2. Du har krav på samme hensyn og respekt fra andre, som på enhver anden badestrand. Find dig ikke i mere, fordi du er på en nøgenbadestrand.
 3. Lyt til dig selv og hold dig ikke tilbage fra at sige fra overfor personer, du føler dig generet eller krænket af.
 4. Konfrontér generende personer med hvilket indtryk de giver.
 5. Lurere forsvinder som regel når de konfronteres med at de er opdaget.
 6. Anmeld blotteri og blufærdighedskrænkelse til politiet.

Se evt. mere om lovgivning >>

Anvisninger baseret på information fra Det Kriminalpræventive Råd

Address

Address:

kerneland, 6470 sydals

Planlæg Min Rute
Klik på knappen for at se kortet

Leave a Review

Din besked

Peter Schou 16. maj 2018 21:48
Pris
Placering
Personale
Service
Kvalitet

Fin fin