Sønderjyllands Danseakademi

Sønderjyllands Danseakademi

Velkommen til Sønderjyllands Danseakademi

Vi er stolte af at kunne præsentere landsdelens eneste skole for klassisk ballet.

Skolen har godt 100 elever i alderen 6 – 16 år og top-professionel undervisning under ledelse af den tidligere kongelige balletdanserinde, Melissa Mathies.

Hos os går man som regel på et hold én gang om ugen, mens erfarne- og eliteelever kan gå på flere hold. Skolen samarbejder desuden med Den Kongelige Balletskole for at tilbyde de mest talentfulde elever den optimale undervisning.

Dans er en kropslig udtryksform, der giver alle mulighed for at føle og vise, hvordan man har det fra hjertet og ud i tåspidserne. Har du lyst til at udforske dansens verden, så læs mere her på siden om hvordan du kommer i gang.

Velkommen i dansens verden!

Besøg Græsstrået

Prøvetime for nye elever

Hvert år er det muligt at komme til en gratis prøvetime hos Sønderjyllands Danseakademi.

Prøvetimen er en introduktion til ballet for de 5 – 14 årige. Her kan man få lov til at prøve at danse lidt og mærke på egen krop, om det nu er, som man havde forventet.

Eneste krav er, at du er begyndt eller skal begynde i skole (0. kl.) efter sommerferien.

Timerne foregår på Balletskolen på Kirke Allé 9 i Sønderborg (Reimer Skolen). Se kort

Kom gerne i almindeligt gymnastiktøj og evt. bløde gymnastiksko eller -sokker. Det eneste krav er, at håret er sat op. Det er altså ikke nødvendigt at købe ballettøj og -sko, vent hellere og få lidt vejledning til at købe det helt rigtige.

Alle kan tilmelde sig. Hvis der er rift om pladserne, giver vi fortrinsret til elever, der allerede står på venteliste til den kommende sæson. Pladserne tildeles efter tilmeldingsdato.

Du kan tilmelde dig til prøvetimen her (via Sønderborg Musikskole). Hvis du allerede er registreret i Musikskolen, så tilmeld dig i stedet via mail til musikskolen@sonderborg.dk.

Om at danse

Klassisk og moderne dans er en kropslig udtryksform, der giver alle mulighed for at føle og vise, hvordan man har det fra hjertet og ud i tåspidserne.

Ballet og moderne dans giver ikke kun fysisk aktivitet, men styrker også selvtillid, musikalitet, disciplin og god personlig præsentation. Med en sund start i de klassiske grundtrin kan man opnå en god almen kropsholdning, som spiller en vigtig rolle i hele livet. Dertil kommer danseglæden, når man hører et stykke musik – hvad enten det er klassisk, rock, pop, jazz eller en anden musikart.

At kunne lære at hvile i sig selv, mens man bevæger sig og arbejder på et dansetrin, er en balancegang, som vi glæder os til at introducere dig for.

Det Kgl. Teater har lavet en fin lille video om det at danse ballet.Se den her.

Address

Address:

Kirkealle 9, 6400

Telephone:
Email:

-

Kontakt Ejer
Planlæg Min Rute
Klik på knappen for at se kortet

Leave a Review

Din besked