Sønderborg Badestrand

Stranden ligger ud til Sønderborg Bugt. Til dagligt bliver området kaldt “den sorte badestrand” eller badeanstalt, da der tidligere lå en stor sort bygning. Der er parkeringsmulighed på Friheds Allé ved Idrætshøjskolen, hvor der er adgang til stranden via en sti. Der er ligeledes adgang ad stisystem fra Hiort Lorenzens Vej. Endelig er der adgang ad sti fra lystbådehavnen. Den vestlige del af stranden ligger op til Sønderborg Idrætshøjskole og dennes sportsanlæg. Den østlige del ligger op til kommunale græsarealer og bagved dette ligger en parcelhusbebyggelse, udkanten af Sønderborg by. På stranden er der adgang til en lille toiletbygning og der er opstillet redningskrans samt affaldsspande. Stranden bliver også brugt flittigt til hundeluftning.

Det er en Blå Flag strand og der findes en bemandet Blå Flags Station på lystbådehavnen (i perioden fra uge 25 til uge 32). Fra Blå Flags Stationen ned til stranden er der ca. 300 m. Stranden er en ca. 10 – 15 m bred sandstrand og badevandsområdet er ca. 1,3 km. lang. Der er et ca. 1 m. bredt bælte af halvstore sten i vandkanten.

I enden hen mod lystbådehavnen er der en del marehalmsbevoksning og små træer og buske. Bundforholdene i vandet, er sand med en del sten og spredt tangbevoksning. Det bliver hurtigt dybt og afstanden til en dybde på 0,5 m fra vandkanten, er ca. 5 m og til 1,0 m dybde ca. 8,5 m. Stranden er afgrænset af Sønderborg Lystbadehavn mod vest, der danner en barriere der ”fanger” opskyl af tang.

 

Address

Address:

frihedsalle, 6400

Planlæg Min Rute
Klik på knappen for at se kortet

Leave a Review

Din besked